Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2001 byly městem prodány bytové jednotky ve smyslu zák. 72/1994 Sb., bez pozemků pod bytovými domy (byly a nadále jsou ve vlastnictví státu). Co doporučujete k řešení? Nájem? Odprodej? Věcné břemeno. Děkuji. Daniel


ODPOVĚĎ:
Prodej zřejmě není nejlepší, neboť se na něm budou muset shodnout všichni vlastníci, což je ojedinělé. K tomu by Vám vyplývaly povinnosti jako sekání trávy a odklízení sněhu, což není nejlevnější.

Nájem je vhodný, pokud se budete schopni shodnout na ceně.

Věcné břemeno je zřejmě nejvhodnější, neboť ho není možné vypovědět jednostranně a jsou v něm sjednány všechna práva a povinnosti. Rovněž se věcné břemeno zapisuje do katastru nemovitostí.

Každá z variant je vhodná, zvláště pokud se na její podobě budete schopni dohodnout.
Dobrý den, prosím o možné vyjádření k následujícímu problému: V roce 2001 byly městem prodány bytové jednotky ve smyslu zák. 72/1994 Sb., bez pozemků pod bytovými domy (byly a nadále jsou ve vlastnictví státu). Co doporučujete k řešení nájem? odprodej? či věcné břemeno.
Děkuji. Kareldrev@email.cz

ODPOVĚĎ:
Prodej zřejmě není nejlepší, neboť se na něm budou muset shodnout všichni vlastníci, což je ojedinělé. K tomu by Vám vyplývaly povinnosti jako sekání trávy a odklízení sněhu, což není nejlevnější. Nájem je vhodný, pokud se budete schopni shodnout na ceně. Věcné břemeno je zřejmě nejvhodnější, neboť ho není možné vypovědět jednostranně a jsou v něm sjednány všechna práva a povinnosti. Rovněž se věcné břemeno zapisuje do katastru nemovitostí.
Každá z variant je vhodná, zvláště pokud se na její podobě budete schopni do
hodnout.


Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.