Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám uzavřenou smlouvu na 2 roky u T-mobile. Nyní mně každý týden v nevhodnou denní dobu volají obchodní partneři T-mobile a nabízejí "hurá" akce (dražší tarify). Přestože jsem u T-mobile žádal o blokování předávání mého čísla a údajů 3. osobě a operátor mně potvrdil, že toto u mého čísla zablokoval, dnes mi volají stále častěji a třeba i v sobotu večer. Už jsem na sídlo T-Mobile posílal žádost o zrušení smlouvy z tohoto důvodu a byla zamítnuta. Nyní se chci odvolat někde výše, kde se domůžu svého osobního práva. Děkuji velice za odpověď. Rudolf


ODPOVĚĎ:
V tomto okamžiku se jedná o právo na ochranu osobnosti, jehož ochranu poskytuje zásadně soud. Dokazování je velmi obtížné, a důkazní břemeno je na Vás. Odstoupení od smlouvy v tuto chvíli zřejmě nepřipadá v úvahu – neboť Vám volají subjekty odlišné od Vašeho smluvního partnera. Společnost T-mobile bude zřejmě moci snadno dokázat, že Vás z výše zmíněné databáze vyřadila. Proto vypovězte smlouvu podle podmínek, jaké máte uvedeny ve smlouvě. Je to zcela jistě pro Vás nejvhodnější, nejjistější a nejlevnější cesta k ukončení smlouvy.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.