Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Vede se proti mně exekuce. Jelikož jsem 5 let neplatila zdravotní  pojištění a to od doby zahájení studia. Studovala jsem v zahraničí. Pojištění je pro studenty zadarmo, ale na to se studium v zahraničí musí uznat. Dvakrát jsem poslala žádost o posouzení studia na ministerstvo školství, ale nikdy mi nepřišla odpověď.

Pak byl koronavirus a nějak jsem přestala to vše řešit. Po třech letech jsem ukončila studium, ale francouzské pojištění jsem měla  až rok později. Pojišťovna proti mně vede exekuci. Teoreticky dlužím jen  za dobu mezi ukončením studia a dnem, kdy jsem zahájila francouzské  pojištění, tedy 1 rok a ne 4. Jak mohu exekuci zastavit, abych mohla  podat znovu žádost o posouzení studia v zahraničí na ministerstvu  školství a prokázat, že dlužím míň než exekutor vymáhá? Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Za dané situace podejte návrh na částečné zastavení exekuce co do částky, která je na Vás dle Vašeho názoru vymáhána v exekuci neoprávněně, a současně návrh na její odklad do doby právní moci rozhodnutí o Vašem návrhu. Svůj návrh na částečné zastavení exekuce musíte podložit důkazy. Pokud bude exekuce odložena, v mezidobí se snažte získat zprávu z ministerstva ohledně posouzení, resp. uznání Vašeho studia v zahraničí, a doplnit jej jako důkaz. Ohledně podání dotčených návrhů Vám doporučuji obrátit se na právníka z řad advokátů (www.advokatikomora.cz).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.