Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nastěhovala jsem se k příteli a udělala si u něj trvalé bydliště, jenže se přítel bojí, že přijde o veškerý majetek, co má v bytě, jako je vybavení domácnosti a tak, protože jsem ve finanční krizi a chodí mi poštou exekuční obálky. Prosím chtěla jsem se zeptat, kdybychom s přítelem nějak napsali co vše je v bytě jeho a zašli s tím papírem ověřit podpisy, mohlo by to stačit? Děkuji za odpověď. Přeji pěkný den, Zuzana.

ODPOVĚĎ:
Ano, Vámi naznačená varianta možná je, ale větší váhu by mělo čestné prohlášení např. od rodiny či sousedů přítele, že věci, které v bytě jsou, jsou jeho, byly v bytě už předtím, než jste se nastěhovala. Na takovém prohlášení je vhodné ověřit podpisy. K tomu je dobré i dohledat doklady o koupi věcí a vše mít nachystané ve složce pro případ návštěvy exekutora. Trvalé bydliště je pouze evidenční údaj a nezakládá jakékoliv majetkové právo. Exekutor ale může domácnost navštívit a zjišťovat, zda se v této domácnosti nachází věci dlužníka.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Ochrana majetku před zabavení exekutorem při nastěhování k příteli, přítelkyni, partnerovi, partnerce
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.