Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je mi 42 let. Před lety jsem udělala velikou hloupost, ale myslela jsem, že když to udělám pro bratra, tak se nemůže nic stát. Udělala jsem si konto u Komerční banky a všechno to předala svému bratrovi se vším všudy. On mě jednou prosil, abych mu ofotila občanku a poslala přes mobil, že potřebuje nové přihlášení do internetového bankovnictví a já mu věřila a poslala mu ji.

Po nějaké době jsem zjistila, že si na mě vzal 4 úvěry, které v celkové částce dělají 250.000 Kč. Můžete mi prosím pomoct, jestli mám nějakou pomoc, abych to nemusela platit já. Zprvu mi to platil, ale přestal a já bych to chtěla řešit. Děkuji za pomoc a odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že došlo k zneužití identity Vámi popsaným způsobem a mohl tak být za podmínky naplnění předpokladů stanovených zákonem spáchán trestný čin úvěrového podvodu, lze doporučit věc oznámit policii a následně požadovat náhradu škody v rámci trestního řízení. Doporučuji obrátit se na advokáta, který Vám pomůže s patřičnými kroky, seznam advokátů naleznete zde: www.AdvokatiKomora.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.