Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 hlasů)

Chtěla bych se zeptat, zda dobře chápu, že po novelizaci insovenčního zákona, který se nyní projednává, bude možné prodat nemovitost i po soudem vydaném rozhodnutí o oddlužení a osvobození o zaplacení zbytku dluhu? Takže mi např. za 6 let po ukončeném oddluženi mohou prodat nemovitost nabytou např. dědictvím? A pokud ano, je jediná možnost jak tomu předejít, zaplatit 100% dluhu?

Nové procesní schéma oddlužení navíc umožňuje pokračovat ve zpeněžování majetkové podstaty a distribuování výtěžku zpeněžení mezi věřitele k jejich prospěchu i po osvobození dlužníka.

 

ODPOVĚĎ:
Novelizací insolvenčního zákona budou skutečně zpřísněny požadavky na řádné plnění povinností dlužníka a současně posílena opatření působící proti zneužití oddlužení, avšak ze strany nepoctivého dlužníka. Znění návrhu umožňuje pokračovat ve zpeněžování majetkové podstaty a distribuování výtěžku zpeněžení mezi věřitele k jejich prospěchu i po osvobození dlužníka. V této souvislosti je vhodné připomenout, že v těchto bude rozhodováno ze strany insolvenčního soudu v tom daném případě s přihlédnutím ke všem okolnostem případu, na Váš dotaz tak nelze obecně odpovědět.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.