Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 hlasů)

Kolegyni z práce jsem půjčila 30 000 Kč. Dohoda byla, že do 3 měsíců peníze vrátí. Peníze nebyla schopná vrátit, tak jsem jí navrhla splátkový kalendář. Cosi vrátila, ale znova přestala splácet, moje výzvy ignoruje. Jakou mám šanci peníze od kolegyně dostat zpátky, jde ještě o 18.000 Kč. Veškerou písemnou konverzaci s ní mám uloženou, taky jsem to posílala z mého učtu na její učet. Ze 3 měsíců je už rok co mi dluží. Děkuji za odpověď.

ODPOVĚĎ:
Šance je, jen nesmíte nechat projít tři roky od poskytnutí zápůjčky, protože pak by se nárok promlčel. Kolegyni zašlete písemně doporučeně předžalobní výzvu, vyzvěte ji k vrácení peněz a upozorněte na odhodlání věc řešit soudně. Po marném uplynutí dodatečně stanovené lhůty k zaplacení, která nesmí být kratší než 7 dní můžete k soudu, v jehož obvodu kolegyně bydlí, podat žalobu a domáhat se úhrady peněz prostřednictvím soudu, následně exekutora.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.