Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

10.12.2020 bylo mé kamarádce ze strany O2 zamítnuto pořídit si jejich ADSL internet a to z důvodu dluhu/nedoplatku v hodnotě 1.100Kč + 5 leté úroky z prodlení. Slečna, dnes (20.12.2020) 21 letá maminka, samoživitelka dvou dětí, žijící z hmotné nouze, s firmou O2 nikdy nic neuzavírala a o dluhu dodnes nevěděla.

Studentský tarif na ni měla uzavřít její máma bez jejího vědomí, která 2018 zemřela a slečna se díky enormnímu množství exekucí rodičů zřekla dědictví. Sama žádné exekuce ani dluhy nemá a neměla. O2 se mediálně chvástá jak dnes (20.12.2020) již není možné zneužít / zadlužit takto své dítě a bla bla bla. Přesto po této slečně žijící z 6 tisíc na měsíc chce dluh uhradit včetně penále. Nemáte právní tip co s tím? O nemorálnosti tady není pochyb.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jakýkoliv nedoplatek vznikl a byl splatný před více než třemi lety, je nárok promlčený a paní není povinna nic platit. Aktuálně i v médiích proběhly opakovaně informace o zadlužených dětech, a že vláda slibuje, ale s problémem nic nedělá. Já bych tedy paní doporučila, aby se opět za O2 obrátila doporučeným dopisem, sdělila, že dluh je promlčený a trvá na zavedení internetu. Pokud by odmítli, nezbylo by paní, než se zřízení internetu domáhat soudně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.