Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěl bych požádat o informaci ohledně oddlužení. Jeden z věřitelů požádal o uspokojení ze zajištění. Proběhl prodej a soud vydal usnesení o vydání výtěžku věřiteli. Prodej však nepokryl celou přihlášenou částku věřitelem. Co se děje s neuspokojenou částí?

Může ji věřitel vymáhat po úspěšném skončení oddlužení? Dle mého pokud věřitel zažádal o uspokojení v oddlužení nelze vymáhat následně jinak? Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Po ukončení oddlužení věřitel zbytek pohledávky vymáhat nemůže, ale pozor, pohledávka nezaniká. To tedy znamená, že kdyby se stalo, že byste i po oddlužení něco dobrovolně věřiteli uhradil, bude to chápáno jako uznání zbytku dluhu a věřitel by zbytek mohl požadovat. Nenechte se tedy případně zlákat, oddlužením Vaše povinnost platit skutečně končí, po oddlužení již nic platit nejste povinen, ale kdybyste něco uhradil dobrovolně, pohledávka je opět vymahatelná.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.