Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Od r. 2017 si hradil schválenou insolvenci. OSVČ nyní s přerušenou živností, vesměs dluhy z podnikání. Nyní měl bohužel v prosinci 2019 velmi vážný úraz páteře s poraněním míchy a je v dlouhodobé péči lékařů cele ochrnutý. Žádala jsem jeho jménem na základě generální plné moci o přerušení, či úplné zastavení insolvence.

Bylo mi odpovězeno, že přerušení nelze a jedinou možností je žádost o zastavení insolvence a zrušení řízení. Dotaz zní, co se bude dít dál? Budou obnoveny stávající dluhy, exekuce na případný ID apod. ? Jak se dá v tomto případě postupovat. Musím se postarat o nás o oba (nájem domu apod.), dluh za něj nejsem schopna hradit. Budu ráda, když nám udržím bydlení. Velice vám děkuji za radu.

 

ODPOVĚĎ:
Je zde více možností - podat žádost o snížení splátky pod zákonnou povinnou 30% hranici (je na úvaze soudu). Dále vypočítat minimální splátku tak, aby bylo hrazeno na minimálních povinných 30 % s tím, že to za partnera bude hradit dárce. Případně zjistit výši ID, zda by vycházela splátka na 30% z něj.
Pokud požádáte o zrušení oddlužení, popř. bude zrušeno na návrh správce z důvodu neplnění splátek, vymáhání exekucí budou pokračovat vhledem k tomu, že už nebudou přerušeny insolvenčním řízením.
Doporučuji obrátit se na advokáta, popř. na bezplatnou právní poradnu, jejichž seznam najdete na sako.justice.cz ve vašem kraji

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.