Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

2017 jsme si vzali s manželkou půjčku 80.000 Kč od společnosti Proficredit. Byli jsme tenkrát ve velmi špatné finanční situaci, takže jsme bohužel udělali takovou hloupost a půjčku si od této společnosti vzali. Od 2018 již máme vše zaplaceno. Potřeboval bych zkontrolovat tu smlouvu - mám dojem, že byla možná neplatná.

Abych Vám to vysvětlil: Máme sice vše zaplaceno - máme i dopis o bezdlužnosti, ale neustále se nám problém s touto společností vleče. Pořád figuruji v registrech dlužníků atd. Snažil jsem se požádat o výmaz, ale nejde to. Tak mě napadlo, jestli ta smlouva náhodou nebyla neplatná - a tím by mě vlastně z těchto registrů museli smazat. Byli jsme ve strašné finanční situaci, vůbec jsme situaci nepromysleli a když jsme smlouvu podepisovali, tak jsme věděli, že nebudeme schopni řádně splácet. Nechci to samozřejmě házet jen na Proficredit, ale mám dojem, že sama tato společnost si měla tyto skutečnosti a naše splátkové možnosti ověřit. Moc děkuji za Váš čas. Richard.

 

ODPOVĚĎ:
Je samozřejmě možné, že jste uzavřeli neplatnou smlouvu. Smlouvu můžete nechat prověřit i některým advokátem, který Vás případně může rovnou zastoupit v jednání se společností Proficredit (kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz). Nicméně samotné zpochybnění smlouvy by v důsledku vyžadovalo, abyste smlouvu napadli u civilního soudu, až ten může s konečnou platností stanovit, že je smlouva neplatná.
Podmínky výmazu z registru se mohou lišit, obecně je ale potřeba odvolat souhlas s nakládáním s Vašimi osobními údaji. Souhlas odvoláte vůči Proficredit, doporučuji písemně (zaslat doporučeně). Následně se obraťte přímo na registr, ze kterého chcete být vymazáni, a zašlete jim kopii odvolání souhlasu s nakládáním s Vašimi osobními údaji. I zde je potřeba se podívat na podmínky registru, kam má být toto zasláno, popř. v jaké podobě. Je taky možné, že registr po Vás bude chtít doložit písemné potvrzení od Proficredit o tom, že dluh byl uhrazen.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.