Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat, jestli je platný tento "dlužní úpis", který sepsala už v roce 2013, kdy spolu ještě bydleli, moje sestra se svým bývalým přítelem (otcem jejího dítěte). A pokud ano, jakým způsobem by to měla po něm vymáhat. Do dnes (13.04.2019) nesplatil bohužel ani korunu. Víme, že má neskutečné dluhy jak u banky, tak neoficielní. Bankám dluží něco přes 4mil. a víme, že nepracuje a tudíž nesplácí.

Nevíme, jestli to po něm někdo vymáhá, ale vzhledem k tomu, že mu chodí od soudu obsílky, které nevyzvedává, už se mu je snažila doručit i policie... tak si myslíme, že proti němu nějaká žaloba podána je. Máme se zeptat u soudu, jestli je proti němu vedeno nějaké řízení, ke kterému by se sestra mohla připojit? Nebo to má raději vymáhat nějakým způsobem sama. Tedy. ptám se jen v tom případě, jestli na základě takto sepsaného dokumentu a po takové době to vůbec vymáhat jde. Děkuji, Karla

 

ODPOVĚĎ:
Doporučuji obrátit se na soudního exekutora, který je nejblíže Vašeho bydliště (lze vyhledat na stránkách exekutorské komory (http://www.ekcr.cz) a ten již bude schopen na základě pověření schopen zjistit, zda je proti dotyčné osobě vedena exekuce, patrně asi více exekucí, případně na základě exekučního návrhu dlužnou částku vymáhat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.