Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manžel mi po 15 letech manželství oznámil, že mě již nemiluje. Máme spolu skoro tříletého syna, bydlíme v domě manželovy matky, vzali jsme si hypotéku na rekonstrukci domu (splátka cca 5.000 Kč/měs.), dále máme úvěr (splátka cca 11.000 Kč/měs.). Muž pracuje v Rakousku, já jsem ještě na rodičovské dovolené, tedy RD, nastupuji do práce v 01/2018.

Mám teď u sebe ještě vážně nemocnou matku, o kterou se starám. Manžel tvrdí, že bude vše platit, že se nemám o nic starat. Bohužel tomu se nedá věřit. Chtěla bych vědět, jak postupovat, zda zažádat o rozvod nebo to nechat na něm, co se stane s námi v případě, že by přestal společně platit naše dluhy a zda můžeme vůbec zůstat bydlet v domě, který není ani jeho. Děkuji, Helena

ODPOVĚĎ:
Vysvětlení celého postupu je velmi obsáhlé a doporučovala bych navštívit advokáta, který by Vám vše vysvětlil podrobně a doporučil postup vhodný právě pro Vás - seznam na www.advokatikomora.cz. Obecně právní řešení je takové, že k soudu podáte návrh na zahájení řízení o výchově a výživě nezl. syna a návrh na rozvod manželství. V okamžiku, kdy budete rozvedení, si vše hradíte sami, pokud si samozřejmě dohodou neujednáte jinak. I bydlení v nemovitosti manželovy matky je riziko, neboť po vás může chtít nájem, atd...Pokud by manžel přestal hradit společné dluhy, mohou se věřitelé jejich úhrady domáhat i po Vás.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Písemný slib manžela splácení dluhů vzniklých v manželství
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.