Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2005 jsem byla majitelkou bytu a současně tak členkou bytového družstva (byt jsem již prodala a členem bytového družstva tak již několik let nejsem - což je zřejmě v této situaci nepodstatné). Minulý týden mi přišel dopis z bytového družstva, abych uhradila částku 990,- Kč jako doplatek za úklid společných prostor domu a to z důvodu, že se přepočítali a částka kterou jsem hradila za úklid byla bez DPH a rozdíl tak činí oněch 990,- Kč. Přijde mi zvláštní, že po 5 letech mám doplácet takto vysokou částku ještě k tomu pokud byl špatný výpočet částky chybou bytového družstva. Jak mohu v této situaci postupovat? Jsem povinna částku uhradit nebo se mohu nějak bránit? Nejde o nijak závratnou částku, ale ani nijak malou a nerada bych platila něco co nemusím. Děkuji, Klára


ODPOVĚĎ:
Právo bytového družstva bylo promlčeno po třech letech, kdy jste byla povinna tyto poplatky zaplatit. Proto vzneste námitku promlčení a družstvo již nebude moci dluh po Vás vymáhat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.