Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jako věřitel zůstavitele jsem přihlásil řádně svou pohledávku k pozůstalostnímu řízení v notářské kanceláři. Po dlouhé době na dotaz co se stalo s mojí pohledávkou mi notář odpověděl, že usnesení okresního soudu bylo vydáno před dvěmi lety, ale omylem byla pohledávka na samém počátku řízení připasána někomu jinému. Nikdy jsem tedy nemohl dostat vyrozumění o ukončení řízení. Na moji žádost vydá snad někdy okresní soud správné opravné usnesení. Nyní byla nařízena exekuce majetku dědiců, ke které se mohu přihlásit vzhledem k výše uvedené chybě. Dá se s tím něco udělat? Martin


ODPOVĚĎ:
Vydání opravného usnesení by nemělo být záležitostí dlouhé doby. Jde-li o opravu výroku rozhodnutí, soud opravné usnesení vydá, může soudce odložit vykonatelnost rozsudku na dobu, dokud opravné usnesení nenabude právní moci. Proto požádejte o odložení vykonatelnosti rozhodnutí. To by mělo přerušit exekuci na majetek dědiců. Poté budete mít možnost řádně svou pohledávku přihlásit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.