Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Lze v domě, který je v dědickém řízení instalovat krbová kamna, včetně montáže komínové vložky pro odtah spalin? Objednatelem je dědic, který zde má trvalé bydliště po dobu 70 let. Důvodem je neúnosně zvýšená cena záloh za plyn. Dle nového výpisu je to od září o 280% oproti zálohám z května 2022. Děkuji a jsem s pozdravem Diana.

ODPOVĚĎ:
Pokud je dům předmětem dědického řízení, pak aktuálně nemá vlastníka. Dědic se následně stává vlastníkem ke dni úmrtí zůstavitele, nicméně nyní v průběhu dědického řízení není nikdo, kdy by mohl smlouvu na zhotovení díla podepsat. Pokud hrozí, že dědické řízení se bude táhnout dlouho, bylo by potřeba, aby notář ustanovil správce dědictví, který by pak takovýto úkon učinit mohl, nicméně za situace, kdy vlastník domu nežije a nový vlastník ještě není v katastru evidován, by případná smlouva, na základě které by byla realizace provedena, byla neplatná, pokud by nebyla podepsána správcem dědictví.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.