Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Právě se vracím od notáře, kam jsem byla předvolána k vypořádání dědictví po zesnulém biologickém otci. Otec mě opakovaně jako dítě odmítl, což je téma pro psychologa, kterým sama jsem a vím, že to poznamenalo můj cely život (...). Posledních 30 let (nyní 7/2020) jsme nebyli v žádném kontaktu.

Dnes (18.08.2020) jsem se dozvěděla, že mě vydědil (bod- “nestarání se”). Proti mě seděla cizí osoba, jíž vše odkázal. Notářský kandidát mi sdělil, že mohu nesouhlasit, ale že on nevidí nikde žádné pochybení a vůle zemřelého je jasná a nezměnitelná. Bohužel jsem byla opravdu mimo a místo mozku pracovaly jen emoce a papír jsem podepsala. Teď se mi mozek vrací a říkám si, zda má smysl o něco bojovat, jednak a zda mohu podpis vzít zpět. Budu vděčná za radu. Děkuji, Gabriela.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste souhlasila s vyděděním a stvrdila vše svým podpisem, nemůžete nyní již dělat nic. Uznala jste vydědění a jakékoliv zvrácení je nereálné, musela byste prokázat, že jste byla ve stavu, kdy nevíte, co činíte. Je pochopitelné, že informací na Vás bylo moc, nicméně jste mohla požádat o přerušení řízení a promyšlení situace, nyní se už nic nedá dělat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.