Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Mám problém ohledně dědického řízení. Notářka JUDr. Pražáková v Českých Budějovicích - byli jsme domluvení, že proběhne výhrada soupisu majetku tzv. "seznam pozůstalostního majetku". Se synem jsme se takto domluvili předem. Můj syn je hlavní dědic ze závěti, já syn zemřelé matky jsem uplatnil povinný díl.

Když jsme přišli na závěrečné jednání, notářka řekla, že se nikdo nepřihlásil. Syn najednou z domluveného úkonu vycouval. Bohužel jsem podepsal dohodu a mám oprávněný důvod obávat se možného uplatnění nějakého věřitele. Dle usnesení je možné podat odvolání do 15 dní tj. do 24. ledna 2020. Je možné podat odvolání a ještě požadovat doplnění dříve domluvené výhrady soupisu? Na notářku Pražákovou je už z dřívější doby recenze o její snaze manipulovat s dědici a dávám jim zapravdu.   https://www.firmy.cz/detail/489881-judr-jana-prazakova-ceske-budejovice-1.html. Emil.

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel za situace, kdy jste podepsal dohodu, se odvolat nelze. Jediným důvodem by bylo, kdybyste prokázal, že jste byl mylně informován a v řízení byly nějaké procesní vady. A to pravděpodobně neprokážete, i když kolují informace o snaze notářky manipulovat s účastníky.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.