Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dcera (14 let) zdědila po své babičce, v říjnu 2018, (matka zemřela dříve, v r. 2015) finanční hotovost ve výši 20.000 Kč. Vzhledem k tomu, že nemá svůj účet, finance máme uloženy v hotovosti doma jak jsme se s dcerou dohodli. Z těchto financí jsme se souhlasem dcery uhradili dceři zubní rovnátka a mobilní telefon pro její potřebu.

Nyní jsme obdrželi od soudu abychom doložili na jaký účet znějící na jméno dcery jsme dědictví uložili. Musíme jí založit bankovní účet znějící na její jméno? A mohli jsme finance použít na výše uvedené úhrady? Děkuji. Tereza

 

ODPOVĚĎ:
Jelikož se nejedná o nijak vysokou částku, můžete soudu sdělit, že částka byla vyplacena v hotovosti a byla použita pro potřeby dcery na rovnátka a koupi mobilního telefonu. Soud v případě nezletilých zkoumá, jak byly využity finance, které zdědili, aby bylo jisté, že finance nezneužil kdokoliv jiný, ale byly využity pro potřeby dítěte, event. uloženy na účet. Použití financí na rovnátka a koupi telefonu je dle mého názoru naprosto v pořádku, neboť se jednalo o potřeby dcery a není důvod soudu nesdělit pravdu. Účet zakládat nemusíte.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.