Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manželka (81 let) má vnučku po zemřelém synovi. Syn se rozvedl s matkou vnučky. Vnučce bylo asi 14 let, od té doby jsme jí neviděli ani s námi neudržuje styk a neprojevuje o nás zájem. Proto chce manželka napsat listinu o vydědění, ale problém je, že si už nepamatujeme datum narození vnučky. Je to problém? Děkuji, Svatopluk

ODPOVĚĎ:
Problém samozřejmě není, že si nepamatujete datum narození vnučky. Když ji jednoznačně označíte jako dceru zemřelého syna, nemůže dojít k omylu, koho si přeje Vaše manželka vydědit.
Může však být problém v důvodu vydědění.
Předpokládám, že důvodem k vydědění je, že o Vaši manželku neprojevuje opravdový zájem, jaký by projevovat měla. V době, kdy jste ji viděli naposledy, byla nezletilá a nemohla celou situaci ovlivnit. Snažili jste se od její zletilosti se s ní nějak zkontaktovat? Neprojevuje o Vás zájem jen proto, že Vy jste neprojevovali zájem o ní? Pokud by tomu tak bylo, tak by důvod k vydědění nebyl dán. V takových případech doporučuji odeslat dopis nebo se jinak pokusit s vnučkou zkontaktovat. Pokud odmítne, tak budete mít k důvod vydědění.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.