Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Jsem majitelkou ideální poloviny RD. Já bydlím v patře, sestra v přízemí. Po vybudování samostatného vchodu k prvnímu patru, zamkla sestra dveře ve sklepě vedoucí k technickému zázemí - plynový bojler, nautila, uzávěry vody, vodoměr. Ona se nyní po zazdění vnitřního schodiště (po dohodě), nedostane přes můj byt na půdu, která není pochozí a nic na ní není.

Vybudování samostatného vchodu na její ideální polovinu nepochozí půdy, považuje za nesmysl. Má sestra právo znepřístupnit mi důležité zařízení pro chod domu? Děkuji za odpověď. S pozdravem Gábina.

 

ODPOVĚĎ:

Sestra nemá právo Vám zamezit ve vstupu k důležitým zařízením a mám za to, že tato skutečnost by velmi zajímala i pojišťovnu, pokud máte nemovitost pojištěnu. Za situace, kdy jste podílovými spoluvlastnicemi, vlastně můžete každá užívat vše tak, aby to odpovídalo vašemu podílu. Pokud Vám ale sestra přístup neumožní, nezbude, než se ho domáhat soudně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.