Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla jsem kočku, která měla opakovaně záněty močových cest a léčila se na veterinární klinice. Při poslední návštěvě už jsem neměla peníze, tak jsem jim neuváženě přistoupila na nabídku, že budou kočku léčit na vlastní náklady a seženou jí nového majitele, když se jí vzdám. Kočka se trápila, další léčbu nutně potřebovala, tak jsem v afektu neuváženě podepsala formulář, který přikládám.

Peníze jsem dodatečně sehnala a chci kočku zpět, neboť je mi líto, že půjde do cizí domácnosti. Kočku mi nechtějí vrátit, že co je podepsáno, nedá se odvolat.

 

ODPOVĚĎ:
Vámi přiložený dokument je pouze záznam veterinární kliniky, není na něm Váš podpis, nicméně skutečnost, že jste se kočky zřekla, jde dovodit z toho, že jste kočku nechala na veterinární ambulanci.
Za této situace se jeví jako nejvhodnější pokusit se s veterinární ambulancí domluvit, pokud je jejím zájmem najít kočce nového majitele (oproti úhradě nákladů na léčbu), neměl by s tímto být problém. Doporučuji se na ně obrátit písemně, popsat celou situaci, sdělit, že se Vám podařilo sehnat peníze na léčbu kočky a máte zájem ji získat nazpět a vyžádat si informace o tom, co všechno je pro to potřeba.
Doporučuji komunikovat výhradně písemně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.