Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsme spolu s přítelem 2008-2020. Postavili jsme si společně rodinný dům RD na jeho pozemku, který kupoval již ve vztahu se mnou a postavil na něm garáž. To bylo pořízeno vše bez půjčky. Dále si vzal hypotéku na stavbu rodinného domu RD, která je pouze na něho, na katastrálním úřadě figuruje taky pouze on kvůli hypotéce.

Já prodala svůj vlastní byt a veškeré finance z bytu zainvestovala na stavbu a zařízení do RD. Teď nevíme jak to ošetřit, kdyby se mezi námi cokoliv stalo vztahově či úmrtím. Já mám dvě dospělé děti z předchozího manželství, on má jedno nezletilé dítě v péči matky. Budu vděčná i za několik způsobů, jak to ošetřit. Moc děkuji. S pozdravem Ilona.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud se obáváte, že by Vás v případě rozchodu nechtěl přítel vyplatit, pak máte nejjednodušší možnost, nechat polovinu majetku přepsat na Vaši osobu. Jinak byste se domohla pouze vrácení investic do nemovitosti, nikoliv vypořádání poloviny. Pokud by došlo k úmrtí jednoho z vás, tak druhý nedědí nic, protože máte děti. Tj. zejména pro Vás je to nevýhodná situace protože pokud by zemřel partner, tak vše dědí jeho dítě. Řešením tedy jednoznačně je nechat přepsat majetek částečně na Vaši osobu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.