Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Se sourozenci jsme zdědili po rodičích stodolu, která jim byla vrácena v restituci. Pak jsme ale zjistili, že stodola stojí na cizím pozemku. Je nějaký způsob, jak se jí zbavit? Nikdo ji koupit nechce. Majitel pozemku pod stodolou, kterému jsme ji nabízeli ke koupi nám na doporučené dopisy neodpovídá.

Vždy se nám dopis vrátí s tím, že adresa kterou uvádí jako bydliště na katastru neexistuje. Dokonce na nás podal žalobu a požaduje nesmyslné nájemné. Na zbourání nemáme finanční prostředky, radily nám zřídit věcné břemeno, ale my stodolu užívat nechceme a nebudeme, protože jsme nemocní a v důchodu. Děkuji za radu. Štěpán.

 

ODPOVĚĎ:
Doporučovala bych obrátit se na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, zda by si stodolu bezplatně nepřevzal do vlastnictví stát. Pokud vlastník pozemku nereaguje, můžete stodolu nabídnout třetí osobě, ovšem pokud je neprodejná, je jednání se státem jedinou možností.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.