Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlíme v blízkosti (cca 15m) „Joker baru“ se zahrádkou. Už delší dobu, téměř každý otevírající den, jsme vystaveni obtěžujícímu hluku v době nočního klidu. Hosté baru postávající a kouřící na chodníku před barem (nebo i občerstvující se na barové zahrádce), řvou po 22. hodině jako paviáni často až do rána, a to i po zavírací době, kdy posedávají na venkovních lavicích a hulákají.

Nemůžeme se s manželkou vyspat do práce a naše děti chodí do školy taktéž unavené a nevyspalé. O víkendu se už vůbec nevyspíme, to bývá řev největší a někdy až do rozednění. Nejdříve jsem volal majitelce baru a slušně požádal o dodržování nočního klidu. Na chvíli se hosté zklidnili a potom hulákali znovu a dokonce naschvál přímo pod našimi okny po zavírací době po 3. hodinou ranní. Začal jsem tedy volat policii ČR (městská policie u nás není) a po jejich příjezdu na místo se alespoň na nějakou dobu hosté zklidnili a mohli jsme usnout. Když jsem však naposledy volal polici ČR, že lidé před barem opět hulákají tak, že se nedalo usnout, dočkal jsem se nepříjemného překvapení. Sloužící policista mně řekl, že volám zbytečně a že už nemá smysl tam ani jezdit. Je to prý pořád dokola a nikomu z křiklounů pokutu dát nemohou, protože ho neusvědčí (kamery tam nejsou) a pochopitelně se nikdo nepřizná a že s tím něco musí dělat město. Mám prý vstát z postele (bylo 23:50 hod. a v 4:45 hod. vstávám do práce), obléknout se a jít prý sám uklidnit a usvědčit opilé křiklouny. Z našeho okna ve 2. patře totiž nevidíme, kdo huláká, je to přes barák. Řekl jsem, že chápu, jak to mají složité, ale my bychom potřebovali ty křiklouny utišit, abychom my i děti mohli usnout. A já na to právo a oporu v zákonu nemám a opilci by se mě vysmáli a ještě by mě napadli. Byli jsme z toho všichni velice nemile překvapeni a naš 11-ti letý syn se mě dokonce zeptal, proč mají na autě napsané „pomáhat a chránit“, když to není pravda a nemůže se ani vyspat. Můj dotaz zní. Je hlídka policie ČR povinna po oznámení, že v ulici skupina osob po 22. hodině huláká a ruší noční klid, konat a uklidnit tyto osoby a nebo může říct, že je zbytečné volat hlídku policie ČR, poněvadž nikoho neusvědčí a nemohou mu dát pokutu? My si v každém případě sháníme nové bydlení, ale trh s bydlením stagnuje a vhodné nabídky zatím nejsou a nevíme kdy budou. Takto už se žít nedá. Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem. Honza

 

ODPOVĚĎ:

Postup policie ve Vašem případě určitě není v pořádku. Předně policie je povinna na každé oznámení reagovat a prověřit dané oznámení, což nedokáže v tomto případě jinak než že přijede na samotné místo.
Pokud se nepodaří dosáhnout klidu přes zásah policie ČR, ještě můžete podat žalobu k civilnímu soudu a domáhat se toho, aby provozovatel baru zajistil, že nebudete obtěžování hlukem.

 

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.