Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Soused má ve vlastnictví několik střelných zbraní (člen mysliveckého sdružení). Bohužel je téměř každý den opilý. Velmi často vyhrožuje (zabitím, rozstřílením auta apod.) lidem, kteří i jen zastaví na jeho pozemku. Pozemek vypadá jako rozšířená krajnice vozovky (cca 2 x 10m), není zde viditelně označeno, že se jedná o soukromý pozemek, plot začíná až dva metry od silnice.
Zajímalo by mne, zda lze podat anonymně žádost o přezkoumání jeho způsobilosti k držení střelných zbraní, vzhledem k jeho agresivitě a opilství. Obávám se kontaktovat Policii, z důvodu případné msty. Děkuji, Břetislav


ODPOVĚĎ:
Zklamu Vás, žádost anonymně podat nelze. Můžete upozornit sdružení na nestandardní chování jejich člena. Zakročit může jeho rodina a pozemek označit (tedy pokud na něj vůbec vlastnické právo má). Nebo můžete kontaktovat zastupitelstvo obce, které je povinno zajišťovat pořádek v obci a zkusit s nimi nalézt nějaké řešení. Bohužel, Vy jako prostý občan máte velmi omezené možnosti.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.