Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rekonstrujeme starý dům, rádi bychom ho také zateplili a udělali novou fasádu. Práce nám však komplikuje vzdušné vedení ČEZu, toto vedení je připevněno na konzoli ve štítu. Zní je napájen náš dům a dále také dalších cca 6 nad námi. Rádi bychom konzoli odstranili a řešili přívod do domu jinak (zemním vedením). Je možné požadovat toto po ČEZu za jeho náklady? Dále ČEZ nemá žádné věcné břemeno vedení na našem domě, nebo to alespoň není uvedeno na katastru.


ODPOVĚĎ:
V katastru takové břemeno být momentálně nemusí, ale pokud je vzdušné vedení umístěno více jak 10 let, tak takové břemeno již vydrželi. Pokud se s ČEZem na tomto postupu domluvíte, bude to na náklady ČEZu, ale vzhledem ke zmíněnému vydržení, tak nemusí učinit. Opravu fasády byste měli konzultovat s touto společností, aby nedošlo k poškození zařízení, nebo zranění či usmrcení osob opravujících nemovitost.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.