Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěl bych soudem určit užívání společně zděděné chaty. Máme se švagrovou každý polovinu, ale ona ji užívá celé léto a na mě zbyde zima. Ona je vlastně cizinka, kdysi emigrovala, ale má tady právní zástupkyni. Chtěl bych vědět co má všechno obsahovat podání k soudu a jak to má vypadat aby se tím soud mohl zabývat. Děkuji Josef.


ODPOVĚĎ:
Podání soudu musí obsahovat jméno, příjmení, bydliště, rodná čísla Vaše a švagrové. Označení Vás jako žalobce, a švagrové jako žalované. Poté uveďte, co žádáte – úpravu vztahů ke společné nemovitosti, které nemovitosti se to týká – výpisem z katastru doložte své vlastnické právo a případně proč se nejste schopen se švagrovou domluvit.

Je dobré podrobně vypsat všechny  Vaše pokusy o dohodu, kterou švagrová neakceptovala. Současně navrhněte, jak si představujete, aby soud rozhodl – tedy co žádáte. Je nutný datum a podpis. A také soudní poplatek – kolek, který zakoupíte na poště. Jeho výše je 3000,- Kč.

Pokud bude mít Vaše podání jakékoliv vady, soud ho nezamítne, pouze Vám popíše, co chybí, a vy to budete muset doplnit. Vaše podání musíte dodat ve trojím vyhotovení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.