Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním stavební parcelu, na které si však již před desítkami let (cca 40 let) postavil jistý člověk garáž. Garáž sousedí s jeho domem, který se vedle parcely nachází. Garáž v současnosti však téměř neužívá. Parcela je velmi lukrativní a chtěla bych ji prodat za účelem stavby domu, ne však tomu dotyčnému, který si na parcele postavil garáž. Poradíte mi, prosím, jakým způsobem mám tento problém řešit? Moc děkuji předem za odpověď, Anna


ODPOVĚĎ:
Jedná se o stavbu na Vašem pozemku. Stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, jestliže neobsahují pobytové místnosti, hygienická zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení zvířat a nejde o sklady hořlavých kapalin a hořlavých plynů mohou být odstraněny bez povolení stavebního úřadu. V ostatních případech budete muset žádat stavební úřad o příslušná povolení.

Pokud však chcete, aby zbourání stavby zaplatil Váš soused, budete muset stavební úřad požádat o jeho zbourání. Poté však hrozí, že Váš soused požádá o právo užívat tuto stavbu a značně Vám celou věc zkomplikuje.

Pokud je stavba spojena s domem Vašeho souseda, budete se muset obrátit na stavební úřad a požádat ho o odstranění stavby.

Na stavebním úřadě naleznete příslušné formuláře.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.