Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem pronajímatelem bytu. 05/2022 končí nájemní smlouva. Smlouvu po dohodě s nájemcem budeme prodlužovat. Zajímá mě ale, jestli stačí napsat pouze dodatek o prodloužení nebo novou nájemní smlouvu. Nájemné se na navyšovat nebude, ale došlo během doby trvání současné nájemní smlouvy k výměně občanských průkazů nájemce, změna trvalého pobytu.

A dodatků ke smlouvě jsme během doby trvání smlouvy již několik podepsali (jednalo se o navýšení záloh za energie). Proto se ptám, zda nebude z tohoto hlediska lepší podepsat s nájemcem novou nájemní smlouvu. Moc děkuji za vaši odpověď. Anita.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud se s nájemcem domluvíte, můžete bez problémů sepsat i novou smlouvu, jedná se o soukromoprávní vztah, můžete tedy jednat jakkoliv podle dohody účastníků. Stejně tak úplně stačí i sepis dodatku. Pokud je již dodatků sepsáno hodně, je určitě lepší pro lepší orientaci sepsat novou smlouvu, ale není to nutné.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.