Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 hlas)

Z rodinných důvodů potřebuji odstoupit z funkce předsedy výboru SVJ a zároveň i z výboru samotného. Oznámení o odstoupení jsem zaslala písemně, dopisem s dodejkou na adresu SVJ. Ve stanovách máme schváleno, že funkce zaniká 30 dní po doručení oznámení výboru. Chci se zeptat, jestli platí lhůta, kterou máme uvedenou ve stanovách nebo zákonná lhůta 60 dnů.

Dopis budu muset vyzvednout pravděpodobně sama, chci se tedy ještě zeptat, jestli lhůta poběží ode dne, kdy předám dopis s oznámením kolegyni ve výboru, která ho podepíše - jeho převzetí, nebo mohu odstoupení předat "sama sobě" jakožto předsedkyni výboru. Děkuji za odpověď. S pozdravem Kamila.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte ve stanovách stanovenu lhůtu 30 dní od doručení, pak platí tato lhůta. Dopis byste měla zaslat na adresu sídla SVJ nebo do datové schránky, pokud ji máte a je tedy jedno, kdo jej vyzvedne, můžete samozřejmě i Vy osobně a od té doby běží lhůta.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.