Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

6.10.2019 jsem uzavřela nájemní smlouvu s nájemníky. Moje chyba byla, že jsem si je neprověřila. Hned první měsíc začaly problémy. Hádky, řev, násilí - volání policie. Dále rušení klidu v domě apod. Zjistila jsem, že pán má elektrický hlídač na noze, takže je v domácím vězení a v mém bytě je namontované zařízení na hlídání vězňů a to bez mého vědomí.

Paní má veřejně prospěšné práce (trestně stíhaná za distribuci drog) a oba nikde nepracují. Takže zaplatili ještě jeden nájem a další už jsem neviděla. Po mé nahlášené kontrole v bytě jsem zjistila, že jsou rozbité dveře, díry ve zdi, šílený nepořádek a smrad. Navíc z bytu protéká voda dolů do nebytových prostor, takže se to musí okamžitě opravit. Každým dnem se navyšuje škoda na majetku. Nájemníci pod vlivem alkoholu a drog, bohužel nevím, jak dokázat (kromě svědků). 15.1.2020 jsem jim dala okamžitou výpověď z nájmu. Podali na mě žalobu, kterou jim sepsal nějaký právník. Zatím tedy nezaplatili poplatek soudu. Už jsem jim i nabízela, že jim zaplatím nový byt (20.000 Kč), abych se vyhnula soudu a dalšímu ničení mého majetku. Odmítli. Prosím, můžete mi poradit, co a jak dělat dál?   Je možné předběžné opatření na vyklizení bytu?

 

ODPOVĚĎ:

Pravděpodobně se z nějakého důvodu žalobou domáhají neplatnosti výpovědi. Pokud poplatek zaplatí, nezbude, než soud absolvovat, ale za dané situace máte dostatek argumentů pro to, abyste byla v žalobě úspěšná. Pokud se ale nevystěhují, musíte podat žalobu o vyklizení a domáhat se vyklizení soudně a následně exekučně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.