Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 hlas)

Máme souseda, který je nesvéprávný a invalidní, začal být problémový. Časté užívání alkoholu s agresivním chováním, opakovaně ničení společného majetku, rušení nočního klidu, nejen já se ho bojím.

Zkontaktovali jsme majitelku bytu a ta nám tvrdí, že i po vypršení nájemní smlouvy v dubnu 2020 ho nemůže vystěhovat, že je chráněn magistrátem Karlovy Vary (??? ). Mně se to nějak nezdá, tak se na Vás obracím. S pozdravem Vladimíra

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel v dotazu neuvádíte podrobnosti této „ochrany“ ze strany Magistrátu, nelze tak blíže prozkoumat oprávněnost tohoto argumentu. Občanský zákoník obecně nezakládá povinnost prodloužení nájemní smlouvy po jejím uplynutí. Obraťte se znovu na majitele bytu, nyní písemně, pokud se odkazuje na magistrát, obraťte se i na něj.
Nicméně doporučuji při agresivním chování, ničení majetku cizích osob nebo majetku společného nebo v případě rušení nočního klidu se okamžitě obrátit na policii.
Dále se obraťte na jeho opatrovníka a informujte jej o vzniklých problémech a požadujte jeho zásah.
Veškerou komunikaci veďte zásadně v písemné formě.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.