Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám s nájemníky uzavřenou smlouvu na dobu určitou. Nyní mám s nimi podepsanou dohodu o skončení nájmu rodinného domu ke dni 31.1.2020. Rovněž se závazkem doplatit dlužné nájemné. V případě, kdyby se do temínu neodstěhovali a nedoplatili nájem, jaké další kroky mohu podniknout.

Nájemníci neplatí nájem a já požaduji, aby mě zaplatili alespoň za energie. Ještě zvažuji, že bych si najala firmu, která se zabývá neplatiči. Jaký je váš názor na tento postup. Děkuji za odpověď. S pozdravem Táňa.

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že se nájemci neodstěhují, musíte k soudu podat žalobu o vyklizení. Je to jediná cesta, která je v souladu s právem. Až soud rozhodne o jejich vyklizení a oni se stále nevyklidí, vyklidí je exekutor. Pokud nehradili nájem, jedná se o bezdůvodné obohacení, a to také můžete žalovat soudně. Spíše než agenturu, která se zabývá neplatiči, bych Vám doporučila obrátit se na advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz, se kterým byste probrala možnosti řešení a event. i zastoupení v soudních sporech.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.