Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlíme v bytovce, kde jsme 4 majitelé bytových jednotek. Nejsme žádné družstvo ani společenství bytových jednotek SVJ. Užíváme společné jak nebytové prostory, tak i okolní pozemek pronajatý od státu. Jeden ze spolumajitelů hromadí na pozemku i v nebytových prostorech domu materiál různé povahy a původu v takovém množství, že tím omezuje ostatní spolumajitele.

V neposlední řadě o protipožární bezpečnosti budovy jak zvenku tak i uvnitř nemůže být ani řeč. Přes několikeré upozornění a vyzvání ke sjednání nápravy dotyčný vůbec nereaguje. Prosím o radu, zda je nějaká účinná zákonná, nebo úřední cesta k tomu, domoci se důstojného bydlení. Jen bych chtěl podotknout, přes obecní úřad to řešit nepůjde. Předem děkuji za odpověď. Bohdan.

 

ODPOVĚĎ:
Jedinou možností je v daném případě podat k soudu tzv. sousedskou žalobu, kterou se budete domáhat, aby se soused zdržel obtěžujícího a ohrožujícího jednání. Pokud by přesto nápravu nesjednal, mohli byste na soud apelovat, aby s ohledem na existenci rozsudku ukládal sousedovi opakovaně peněžité sankce za jeho nedodržení.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.