Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Syn se rozvádí. Zatím bydlí s manželkou a dvěma dětmi v rodinném domě, tedy RD. Syn je vlastníkem 1/2 daného rodinného domu. Jde dar od nás rodičů. Druhou polovinu vlastníme my s manželem. Bydlí zde 2016-2019, žádný nájem nám neplatí. Děti budou po rozvodu patrně svěřeny do péče snachy.

Co můžeme z titulu vlastnictví 1/2 nemovitosti požadovat do doby, než k rozvodu dojde a co v době, až bude manželství rozvedeno? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Jelikož jste podíloví spoluvlastníci se stejně velikým podílem, v případě jakýchkoliv rozporů, které nebudou uspokojivě vyřešeny, byste se museli obracet na soud. Syn s rodinou nájem hradit nemusí, resp. pokud byste jej po něm požadovali, mohl by i on z titulu spoluvlastnického podílu o vel. id 1/2 stejný nájem požadovat po vás. Takže i otázka, kdo bude v domě nadále bydlet, musí být výsledkem dohody a pokud k dohodě nedojde, tak by byla výsledkem rozhodnutí soudu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.