Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v bytovém domě, kde část obyvatel mají byty v osobním vlastnictví a část družstevní. 2017 jsem kompletně rekonstruovala byt po stavebních úpravách v celém domě. Nyní se má znovu předělávat svod vody, který jde ze střechy do suterénu, byt mám ve zvýšeném podlaží. Po předchozích zkušenostech, kdy se to samé opravovalo v jiné místnosti než nyní. Chtěla jsem se zeptat zda řemeslníky musím pustit do bytu a nechat si rozbourat zeď ve zrekonstruovaném pokoji? Děkuji, Anna.

 

ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
z dotazu nevyplývá, zda Vy máte byt družstevní nebo byt v osobním vlastnictví. Z charakteru dotazu spíše vnímám, že máte byt v osobním vlastnictví. Řemeslníky sice do svého bytu pustit nemusíte, ale SVJ společně s družstvem by se mohlo domáhat vstupu soudně a tam by pak v rámci soudního řízení bylo prokazováno, zda je oprava nezbytná a zda není jiný přístup než z Vašeho bytu. Závěrem lze tedy uvést, že povinnost pustit řemeslníky nemáte, nicméně zadavatel opravy se může vstupu domáhat soudně a pak záleží na tom, jak se soud k věci postaví.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.