Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně koupě domu v nedobrovolné dražbě. S manželem se chystáme za 14 dní zúčastnit online dražby domu. Bohužel je tam nájemník, který má smlouvu do 31.5.2019. Jak je to s přebráním závazků nájemní smlouvy po prodeji domu? Pokud nájemník vyplatil původnímu majiteli domu vratnou kauci je potom naší povinností ji vracet nebo to je povinností bývalého majitele?

Dále by nás zajímalo jak to bude s nájmem pokud už budeme majitelé. Nájem potom bude podnájemník posílat nám?
A pokud by s koncem nájemní smlouvy nechtěl podnájemník opustit dům, jak můžeme postupovat s jeho vystěhováním?
Předem děkuji za Vaši odpověď. Sylva

ODPOVĚĎ:
Jako noví majitelé vstupujete do všech práv a povinností původního majitele. Musíte tedy dostát závazkům z předchozí smlouvy a vrátit nájemci kauci. Otázka kauce by pak měla být řešena př sjednávání kupní ceny nemovitosti a pokud budete nemovitost dražit, vydražíte ji i s tímto závazkem. Od okamžiku, kdy jste novými vlastníky, máte právo na nájem, měli byste tedy nájemci oznámit nové číslo účtu pro úhradu nájmu. Pokud se nebude chtít nájemce vystěhovat, musíte postupovat v souladu s nájemní smlouvou, resp. správný postup je takový, že byste měli podat k soudu žalobu o vyklizení a následně nájemce vyklidit pomocí exekutora.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.