Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.615

Insolvence založení ŽL

Odesláno: 
Otevřeno 184 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v květnu 2022 mi byla schválena insolvence. Jako práci jsem mám administraci pod 9800Kč se smlouvou DPP. Byl mi schválen splátkový kalendář ve výši 2200Kč měsíčně. Můj dotaz je: Pokud si založím ŽL a hned jim oznámím, že budu podnikat, tak existuje nějaká tabulka nebo zákonem daná procenta, podle kterého musím jim zaslat tu částku v daný měsíc? Nebo mohu podnikat bez toho, aniž bych jim to sdělil, ale přitom jim zaslat měsíčně větší částku než je 2200Kč, ale podle svého uvážení. Dokáže správkyně zjistit jestli podnikám a kolik vydělávám? A je-li má možnost zjistit že jsem si založil přitom účet pro ŽL a hned nahlédne.
Jelikož mám možnost podnikat na ŽL okolo 60000Kč/měsíčně, tak netuším kolik mi strhnou, mám obavy, jestli jim to neoznámí VZP nebo sociální, nebo sami to nějak nezjistí a neodečtou obrovskou částku než bych chtěl a nechají mi jenom životní minimum což asi je pod 10000Kč.

Děkuji za odpověď
 
Dobrý den, pokud jste v insolvenčním řízení a plánujete zřídit živnostenský list, je Vaší povinností informovat o těchto skutečnostech Vašeho insolvenčního správce, a to včetně záměru zřídit živnostenský list. Insolvenční správce je odpovědný za správu a likvidaci majetku v rámci insolvenčního řízení a může mít zájem o vaše nové podnikání. Ohledně zřizování nové živnosti během insolvenčního řízení je řada omezení, a proto je vhodné konzultovat tuto záležitost s insolvenčním správcem. Zůstane Vaší povinností jeho rovněž Informovat o vývoji vaší živnosti, příjmech a dalších důležitých aspektech, což je součástí vašich povinností v rámci insolvenčního řízení.