Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.404

změna situace při insolvenci

Odesláno: 
Otevřeno 82 x
0 odpovědí
 
Dobrý den,

dovoluji si obrátit se na vás s několika dotazy, u kterých si nejsem jista odpovědí, která se mi podařila dohledat na internetu. Jsem zoufalá v situaci, kdy si nevím rady a nevím jak postupovat.
Jsem od léta 2021 v insolvenci, jsem v 1. st ID, mám zažádáno o zvýšení na 2. stupeň.
Od nového roku 2022 mi můj současný zaměstnavatel snížil úvazek z plného HPP na částečný, jak z důvodu covid situace, tak i zhoršení mého zdravotního stavu. Z toho důvodu bohužel nebudu mít dostatečnou výplatu na pokrytí jak nezabavitelné částky, tak splátky. (Mám i přednostní splátky.)
Pokud si najdu brigádu, abych měla z čeho splátku zaplatit a vlastně i z čeho žít, mám platbu IS prosím udělat stržením z výplaty, anebo zvlášť samostatně z výplaty nějaké brigády?
Zároveň se potřebuji dozvědět prosím, jak spočítám minimální splátku, když mám přednostní platby. Dohledala jsem, že jinak je to 2.200,-, ale to se mne předpokládám netýká. Než najdu jiné zaměstnání, což za těchto okolností není snadné, musím platit alespoň to minimum, o insolvenci v žádném případě nesmím přijít...
S tím souvisí, že jsem se i dozvěděla, že by bylo eventuálně možné si zřídit ŽL. Je totiž velký problém najít případného zaměstnavatele pro někoho s invalidním důchodem a ještě insolvencí, spousta firem chce ŽL, kvůli vyskovým platbám pojištění.
A poslední dotaz prosím- je někde možno dohledat, kolik jsem z dluhu již zaplatila? Žádala jsem již několikrát IS o možnost kontroly (jsou mi strhávány platby z důchodu, minulý rok i z nemocenské, také z běžného platu, navíc k tomu jsem platila zvlášť i odměnu IS) a ona mi bohužel na tento dotaz vůbec neodpovídá. Změna IS asi možná není... Výši splátek mi spočítala 3x úplně jinak, urgovala mě o platby, které byly zaplaceny (a mnou řádně doloženy), a už se bojím ji čímkoli obtěžovat.
Děkuji vám velice za radu. Jsem psychiatrický pacient, a bohužel mám psychotické epizody, kdy jsem nucena být v pracovní neschopnosti, ale v situaci, kdy jsem stabilizovaná a v remisi, se snažím být maximálně výkonná a funkční.

Přeji hezký den a předem děkuji za odpověď.

Bláža
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.