Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.845

Vymáhání výživného po rozchodu

Odesláno: 
Otevřeno 269 x
0 odpovědí
 
Dobrý večer,
přejdu hned k věci, bývalý přítel a otec mé dcery byl v minulosti ve výkonu trestů (pervitin, krádeže, neplacení výživného, zdravotního...)
Byl předběžně propuštěn a my spolu po dvou letech tvořili opět pár. Oba jsme žili v různém městě (u rodičů) po dvou letech co našetřil peníze, jsme se přestěhovali do společné domácnosti (říjen 2020). V září 2020 mu byla schválena insolvence, jde mi byl předložen papír stvrzující mým podpisem, že mi na můj účet měsíčně zasílá výživné. Během trestů i po té, mi výživné poctivě platil, i dlužné výživné. Během našeho soužití jsme hospodařili společně, tudíž k placení výživného převodem nedocházelo ani formálně. Nenahlásil změnu stavu, tudíž mám za to, že byl povinný výživné posílat v souladu pravidel insolvence. Vypočítanou měsíční mzdu po srážkách insolvence také nedodržoval, zbytek mzdy chodí na účet, který je psán na jeho otce (číslo účtu lze přiřadit k firmě ve které otec nepracuje, proto mám za to, že je to jednoznačný důkaz o porušení podmínek.)
Nicméně předmětem mého dotazů je, zdali mohu po našem rozchodů, který probíhá za šílených podmínek (jiná žena, nespolupráce vůči rodičovství a výchovy dítěte, snaha mě psychický zničit, při větších hádkách výhrůžky, že mi vezme nábytek a existenčně potřebné spotřebiče (pračka, lednice).
Po písemné komunikaci s insolvenčním správcem, kde jsem všechny tyhle prohřešky zmínila, tak šetření probíhalo jen přes katastr, ani se neprošetřoval účet otce, dokonce ani notářem ověřena nájemní smlouva na jeho jméno, kde měsíční nájem činí
12945Kč, které platil účtem a prokazatelným důkazem, že po dobu 5 měsíců jsem byla bez příjmů a nároku na podporu či sociální příspěvky, jelikož smlouva je psaná na něj mám za to, že je víc než jasné, že dokazuje tím, že má více finančních prostředků, než má přiznané v insolvenci. Už jen fakt, kolik činí nájem a kolik má platit výživné (1500, -) jediné o co se správce opíral, bylo to zmiňované výživné, na které jsem reagovala faktem, že jsme spolu žili a proto ho neplatil, že platil nájem, školku a jiné. Správce údajně kontaktoval ex přítele a chtěl vidět roční historii plateb výživného, které samozřejmě neměl a údajně jeho slovy mi bylo řečeno, že bude muset uhradit roční výživné v hodnotě cca 20000Kč. Informací mám z listopadu, nikým jsem nebyla kontaktována, že mi to bude uhrazeno. A tak se chci zeptat, i když jsme spolu žili, mám právo vymáhat roční výživné (udát na policii, po sléze urgovat správce a požádat o hlubšího prošetření zdáli neporušil podmínky). Doslova se mi vysmívá že když má insolvenci víc než 1500 už nevysoudim. Proto se ptám mám z právního hlediska právo po něm vymáhat výživné za rok zpět i když jsme spolu bydleli? Už se nedokážu dívat na to jak mu vše prochází a rocne má ještě 113/14 plat na ruku. Prosím o radu co dělat. Molnarova
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.