Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.869

chyba insolvenčního správce

Odesláno: 
Otevřeno 200 x
0 odpovědí
 
Dobrý den,
dne 21.9.2021 mi byla doručena výpověď z pracovního poměru bez nároku na odstupné od insolvenčního správce, jelikož firma ve které jsem pracovala se dostala do insolvence. (Já jsem od listopadu 2020 na nemocenské a od 16. února 2021 na mateřské dovolené a od 1. září 2021 na rodičovské dovolené.)

Podala jsem si žádost na Úřad práce pro vyplacení odstupného, ale bohužel bez úspěchu. Bylo mi řečeno, že jsem se ozvala až po vypršení zákonné lhůty, která běžela současně s úpadkem firmy od 17.2.2021 do 26.7.2021. Tedy v době, kdy jsem nemohla žádost podat, protože jsem nesplňovala kritéria v podobě výpovědi.

Nebylo mi tedy umožněno získat odstupné od zmíněného úřadu, kde by vyplacení bylo s největší pravděpodobností schváleno, protože ostatním kolegům bylo v této záležitosti vyhověno.

Můžete mi prosím napsat, jestli pochybil insolvenční správce, nebo kdo nese zodpovědnost za to, že jsem nemohla v čas podat žádost u Úřadu práce?

Moc děkuji za odpověď.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.