Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.734

Dluhová past rodiny

Odesláno: 
Otevřeno 109 x
0 odpovědí
 

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem a zároveň velikou prosbou.

Mám partnerku, která je ve 3. stupni invalidního důchodu, protože trpí bipolární afektivní poruchou (maniodepresí). Já sama mám zažádáno o ID. Nemáme zrovna nejlehčí životní situaci, staráme se navíc o dceru, která po partnerce zdědila nemoc "BAP". Ve stresu je schopna si ublížit. U mé partnerky, která je jinak nejhodnější člověk na světě, bohužel v nedávné době propukla velká mánie a bez mého vědomí si vzala několik malých půjček, platila za věci M-platbami, takže se nám účet za telefon vyšplhal na devět tisíc korun atd. Já jsem zatím v pracovní neschopnosti a není v mých silách toto vše platit. Celková částka je asi 80 000 Kč, což je pro nás likvidační. Dokumentaci ke zdravotnímu stavu partnerky zde mám, a stejně tak plnou moc k jejímu zastupování.
Celá situace mě hrozně trápí, momentálně vůbec nevím, kudy kam. Do insolvence partnerka nechce, ta jí totiž skončila letos (2021) v únoru (to však nebylo její vinou - šlo o dluhy po manželovi).
Nejlepší řešení by byla nějaká konsolidace půjček s menší splátkou. Já ale vůbec nevím, jak to udělat. Konsolidace partnerce u banky neprošla.

Můžete mi, prosím, poradit, jak z této situace ven? Hromadí se nám tu dopisy z inkasních agentur a já začínám mít opravdu strach.

Moc děkuji za jakoukoli radu!

S pozdravem a přáním krásného dne

Petra X.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.