Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.593

Výživné a výše splátek

Odesláno: 
Otevřeno 169 x
0 odpovědí
 
Dobrý den,
Požádal jsem v 8/2020 akreditovanou kancelář k podání insolvence, vše jsem jim sdělil i to, ze mimo "klasické" dluhy, mám i na výživném. Vše mi připravili a spočítali, že můj příjem je dostačující. Pak se vše dostalo na soud, proběhlo přihlášení věřitelů a insolvenční správce mi sdělil, že můj příjem nestačí, protože výše mého dlužného výživného musí být zaplaceno ve 100%, nikoliv ve 30% jako u jiných dluhů a do schválení mi chybí 1500 Kč na splátkách, které si prý mohu navýšit dohodou 3 osoby.
K dlužnému výživnému je mi stanoveno i běžné výživné, které je shodou okolností ve výši 1500 a za pár měsíců mi skončí, tudíž po této povinnosti můj příjem již stačí.
Správce mi není schopen nebo ochoten říci (i když ho platím), zda je možné dohodu 3 osoby po ukončení placení běžného výživného zrušit...nebo je lepší počkat až mi běžné výživné zanikne? (což je 10/2021).
Nyní je to ve stádiu, kdy mě správce osobně navštívil 11/2020 a měl právě vše zaslat soudu ke schválení a stanovení splátek, dodnes se tak nestalo, až když jsem se nyní ozval, proč tomu tak není...
Děkuji předem za Vaši odpověď.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.