Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.550.683

nesprávné odvody zaměsnavatelem

Odesláno: 
Otevřeno 214 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
zasílám dotaz ohledně chybně vypočtených srážek ze mzdy zaměstnavatelem.
V roce 2016 mi bylo povoleno oddlužení a zaměstnavatelem vypočteny a následně insolvenční správkyní schváleny srážky ze mzdy. Po celou dobu bylo vše řádně placeno a přehled mezd pravidelně dodáván mnou na insolvenční soud.
Dne 1.11. 2020 byla mému zaměstnavateli doručena zpráva, že byly srážky ze mzdy činěny nesprávným způsobem s požadavkem na doplatek 109 000, -
Můžu se nějakým způsobem bránit? Několikrát jsem se během doby splácení ujišťovala, zda je vše odváděno v pořádku a bylo mi řečeno, že ano a ani insolvenční správkyně po celou dobu námitky neměla. Až teď. Nese vinu zaměstnavatel nebo insolvenční správkyně, která na špatné srážky i přes pravidelné dokládání příjmů neupozornila? Požaduje po mě dorovnání částky do konce insolvenčního období 8/2021.
Prosím o radu, jak v této chvíli postupovat. Musím doložit vyjádření k zaplacení do 30.11.2020

Děkuji

S pozdravem a přáním hezkého dne

Jolana Velíšková
 
Dobrý den,
dle mého názoru ve vztahu k insolvenci vinu nese insolvenční správce, který je povinen dbát na správné uspokojování věřitelů. Ve vztahu k soudu stačí jednoduše situaci popsat, Vy nejste tou osobou, která by byla odpovědná za správné provádění srážek, to si musí insolvenční správce vyřešit přímo s insolvenčním soudem sám.