Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.064

2 exekuce na jeden dluh - může k tomu dojít?

Odesláno: 
Otevřeno 765 x
7 odpovědí
 
Dobrý den.
Mám prosbu, dostalo se mě do rukou 2 exekuce, které byly nařízené v roce 2007 až 2008. O ních jsem nevěděla, prosím mužou béjt 2 exekuce na jednu částku.
Děkuji předem za odpověd.
 
Dobrý den, každá exekuce je vždy vedena na základě exekučního titulu, tj. zpravidla soudního rozhodnutí, v němž je jednoznačně určeno, jaký dluh a proč je vymáhán. Takové rozhodnutí je jedinečné, tj. nelze podle něj nařídit dvě exekuce zároveň. Doporučuji Vás si vyjasnit v jednotlivých exekucích, zda skutečně jde o stejné dluhy. Pokud ano, podejte v některé z nich návrh na její zastavení.
 
Dobrý den. Mám dotaz, za jak dlouho je promlčené když OS usnesení na exekuci v roce 2008 a Krajský Soud vydal 2007 platební rozkaz. Děkuji
 
Dobrý den, v případě vydání pravomocného platebního rozkazu činí promlčecí lhůta 10 let o d jeho právní moci. Pokud je na základě tohoto rozhodnutí již vedena exekuce, promlčení doba se staví a neběží až do skončení exekučního řízení.
 
Dobrý den. Mám k vám ještě jednu prosbu. Zažádala sem exekutora o zrušení jedné té exekuce a o mě poslal dopis že mu mám poslat důkaz ač sem mu psala že nemohou béjt 2 exekuce na jednu položku, prosím můžete mě poradit jakéj důkaz mu má poslat. I sem to poslala k soudu o zrušení jedné exekuce. Předem děkuji S pozdravem. Marie.
 
Dobrý den, na uvedeném soudu si požádejte o nahlížení do Vašich exekučních spisů a nechte si vytisknout dotčené exekuční tituly. Pokud budou stejné, zašlete je oba exekutorovi jako důkaz.
 
Dobrý den. Mám prosbu, moje známá pracuje přes jednu agenturu má smlouvu dohoda o pracovní činnosti a chodí na noční směnu. Tam jak pracuje posílají z te práce noční příplatek na agenturu i brigad. plus stravenky ale agentura jím to nedává má prosím nárok na ten příplatek za noc i stravenky čí ne. Děkuji moc. S pozdravem marie.
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení). Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině. Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.