Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.813

Odvolání proti exekuci - soudní spis neobsahuje klíčový důkaz (smlouvu o pravidlech odborné přípravy a praxi)

Odesláno: 
Otevřeno 438 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
před časem jsem pracoval pro jednu makléřskou společnost. Tato po mě začala vymáhat část provize za "spadlé" pojistky. Vše vyvrcholilo až návrhem na zahájení exekuce, kterému soud vyhověl.
Exekuce tedy běží. V návrhu na nařízení exekuce se hovoří, že exekučním titulem je "Smlouva o pravidlech odborné přípravy a praxi ze dne...". Já takovou smlouvu však nedohledal. Obrátil jsem se na soud s dotazem a žádostí o její postoupení. Soud mi odpověděl, že "tato není obsažena v našem spise x C xx/2011. Žalobce ji sice uvádí v žalobním návrhu jako důkaz, ale její písemné vyhotovení k návrhu nepřipojil."
Můj dotaz - má tato exekuce nějakou právní váhu, jde proti ní ještě něco podniknout? Jsem ji vědom, že exekuce je vykonatelná, ale přeci jen, přece musí existovat nějaká obrana. Prosím, poraďte, případně odkažte na nějakou jurisdikci.
Děkuji!
 
Dobrý den, především Vám doporučuji kontaktovat exekutora, aby Vám zaslal záklaní dokumenty týkající se exekuce. Jedním z nich je i exekuční titul. Tím bývá rozhodnutí soudu, rozhodce, správního orgánu; smlouva exekučním titulem není. Pokud po prostudování těchto dokumentů budete mít za to, že exekuce není vedena dle správného exekučního titulu nebo že neexistuje, apod. , podejte návrh na její zastavení z uvedených důvodů. Je možné obrátit se v této věci na právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), aby Vám poskytl právní pomoc včetně zjištění příslušné judikatury, apod.