Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.672

Přeprodej, přenechání exekuce exekutorem jinému subjektu - legálnost, oprávněnost postupu exekutora

Odesláno: 
Otevřeno 2623 x
1 odpověď
 
Dobry den, partner ma exekuci, kterou exekutor chtėl přeprodat jine firmě. Původni navrhovatel s tím nesouhlasil a dal navrh na podjatost a změnu exekutora. Změna proběhla ale exekuce přesto přešla na novou firmu. Během korespondece ale bylo změněno číslo exe ze 103exe na 203 (za lomítkem jsou čísla stejná). Teď přišly dvě exekuce každá od jine firmy. Pūvodní firma ji přestala vest pod 103 a vede ji pod 203, od soudu přišel dopis, že 103 byla prodana. Obě exekuce eviduje jedna exekuční firma. Je možné že díky administrativní chybě došlo ke zdvojení? Děkuji
 
Dobrý den,

o žádné „přeprodání“ exekuce se nejedná.

Exekutorský úřad Přerov, vedený pod číslem 103, byl veden soudním exekutorem JUDr. Tomášem Vránou. Ke dni 31.03.2016 byla činnost JUDr. Vrány jako soudního exekutora na jeho vlastní žádost ukončena. Do uvolněného exekutorského úřadu byl následně dne 01.04.2016 jmenován Exekutorskou komorou ČR nový soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha, vedený pod číslem 203.

JUDr. Jícha převzal veškerou agendu úřadu po JUDr. Vránovi, přičemž ve všech spisových značkách exekucí se číslo 103 změnilo na číslo 203, v ostatním zůstaly spisové značky beze změny.

Nejedená se tak o žádnou novou exekuci, nýbrž pouze o změnu osoby soudního exekutora v Exekutorském úřadu Přerov. Dopis, který Vám byl doručen, nebude o žádném „přeprodeji“ exekuci, nýbrž půjde o sdělení soudu o změně v osobě soudního exekutora z výše uvedených důvodů.