Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.421

Exekuce a vyplácení mateřské, PPM, peněžité podpory v mateřství - trvalý pobyt na úřadě

Odesláno: 
Otevřeno 575 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, když budu nastupovat v únoru 2018 na mateřskou dovolenou a je na mě vedena exekuce. Jak si mám nechat vyplatit dávky? Mám trvalé bydliště, tedy trvalý pobyt na úřadě (tedy na ohlašovně), ale bydlím jinde.
Když jim uvedu adresu, kde se skutečně zdržuji, budou mi tam chodit složenky s mateřským příspěvkem?
Vím, že mi z té mateřské budou i nadále strhávat peníze do nezabavitelné částky, ale jde mi o to, zda se ze ČSSZ exekutoři nedozvědí, kde se skutečně zdržuji. Moc děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

ČSSZ složenku doručí na adresu, kterou Vy uvedete jako doručovací, tedy na Vámi zvolenou adresu, který nemusí být adresou trvalého bydliště.

ČSSZ sama o sobě informaci o doručovací adrese pro složenky nikomu nesdělí; pokud by se však exekutor ČSSZ oficiálně dotázal, ČSSZ mu tuto informaci poskytne.
 
Dobrý den a jaká je prosím pravděpodobnost že se exekutor dotáže na moji adresu ČSSZ? Jestli tomu správně rozumím, tak můj současný zaměstnavatel doručí na ČSSZ všechny moje exekuce a ČSSZ je začne odesílat dle pořadí tak jak přišly. Díky z dopověď
 
Zdravím Vás, ano je tomu přesně tak, až nastoupíte na mateřskou bude Vám peněžitá pomoc v mateřství vyplácena příslušnou OSSZ. proto je však lepší i zde veškeré exekuce nahlásit, i když by je OSSZ měla mít. Neboť pořadí exekucí je závazné pro každého dalšího plátce příjmu povinného (například při nástupu na mateřskou či při změně zaměstnání). Mám za to, že exekutor již Vaši adresu zná, a to i proto, že exekutoři mají přístup do centrální evidence obyvatel a navíc i Vy jste nebo jste byla zaměstnána a zaměstnavatel prováděl srážky ze mzdy a zasílal je exekutorovi, takže exekutor Vaši adresu zná.