Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.475

Vrácení pojistného z půjčky v insolvenci (pojištění proti neschopnosti splácet)

Odesláno: 
Otevřeno 645 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
měl jsem dvě půjčky v bance a pak jsem šel do insolvence.
Včera (07.08.2017) mi banka poslala dopis, ve kterém se prý bude vracet pojistné (proti neschopnosti splácet). Chtějí to poslat insolvenčnímu správci. Banka si dluhy přihlásila i s těmi pojistkami (tj. dluh+pojištění).
Chtěl bych jenom vědět, jak to bude.
Peníze se použijí na dluh jenom té banky, nebo se peníze použijí a rozdělí mezi všechny mé věřitele nebo je nějaká možnost, že by mi peníze mohly být vráceny?
Děkuji
 
Dobrý den, mám dotaz. Měl jsem dvě půjčky v bance a pak jsem šel do insolvence. Včera (07.08.2017) mi banka poslala dopis, ve kterém se prý bude vracet pojistné (proti neschopnosti splácet). Chtějí to poslat insolvenčnímu správci. Banka si dluhy přihlásila i s těmi pojistkami (tj. dluh+pojištění).
Chtěl bych jenom vědět, jak to bude. Peníze se použijí na dluh jenom té banky, nebo se peníze použijí a rozdělí mezi všechny mé věřitele nebo je nějaká možnost, že by mi peníze mohly být vráceny?
Snad je to srozumitelný

Děkuji
 
Zdravím Vás, jelikož Vám bude pojistné vyplaceno po schválení oddllužení, jedná se dle ust. § 412 odst. 1 písm. b) insolvenčního zákona (zákon 182/2006 Sb.) o mimořádný příjem, který bude vyplacen insolvenčnímu správce, s tím, že insolvenční správce tento příjem použije jako mimořádný příjem nad rámec splátkového kalendáře, který rozdělí mezi všechny nezajištěné věřitele dlužníka, a to dle procent uvedených ve splátkovém kalendáři.
 
Zdravím Vás, jedná se o duplicitní dotaz, na který již bylo odpovězeno.